Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2011 21:54 - BGHELP.co.uk
Автор: mirelamarieita9 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 22213 Коментари: 10 Гласове:
2

Последна промяна: 11.09.2011 21:58


       Източникът на нашата мъдрост е нашият опит.

Лошото е, че източникът на нашия опит е нашата глупост...

 

Мотото на този уеб портал е подбрано с чувство за усет към живота. Източник на познание е многовековната народна мъдрост. И не вярвам някой да се осмели да оспорва истинността на твърдението.

www.bghelp.co.uk - е първият български уеб портал в Обединеното Кралство, създаден от и за българите, живеещи основно в Лондон. Обхваща много и тематично разнообразна информация: новини, форуми, обяви, реклами и какво ли още не…

BGHELP.co.uk - не създава свои статии, а отразява новини, които вече са публикувани от други информационни сайтове. Друг вид публикации, които се срещат в уеб портала, са тези, които се създават от самите потребители. Основният начин за общуване между потребителите на BGHELP.co.uk е чрез създаденото множество форуми на всевъзможни теми. Питащите задават въпроси, а знаещите отговарят, и по този начин взаимно си помагат. Основен недостатък на портала е това, че не може да се гарантира достоверността на получените сведения от другите потребители. Но не трябва да се подлага на съмнение ползата от тях - първоначалните данни, линковете и формулярите за документи са добро начало за събиране на необходимата информация.

„Последни новини” - Името говори само за себе си - последните новини от световния информационен поток. Някои от заглавията са: „Българинът масово мина на по-евтини храни. Забрави за БДС-то”, „Безредиците в Лондон излязоха извън града”, „България е на второ място по спад на населението в ЕС”, „Корупцията по митниците блокира влизането на България в Шенген”, „Край на дървените ваканции в България - въвеждат се електронни учебници”.

„Най-новите статии” - Можем да се запознаем със следните заглавия: „Как да се научим да общуваме по-добре”, „Отслабването: на първо място са добрите навици”,  „Ароматерапията: 15 полезни рецепти”.

„Живота от А до Я” - Както темите, така и заглавията могат да бъдат от различни области на живота, т.е. твърде хетерогенни: „Други правила при съкращение. Правото на предупреждение”, „Правото да ви се плаща”, „Лечение”, „Татуиране”.

                           I.            НОВИНИ.

Новините са групирани и представени в отделни секции в зависимост от това, кой е източникът на съобщението, което се публикува. Използваните източници на информация са добре познати на тези, които редовно сърфират в интернет пространството:

Новини от БГХЕЛП.co.uk

„Конспирация”, „Нова теория за убийството на Джон Кенеди”, „Митниците затвориха складовете на „Лукойл”, „Германия спешно търси специалисти от чужбина”, „София взе апартамента на Андрей Луканов”, „Швейцарски в-к: не трябва да помагаме на българската мафия” и други.

Новини от news.bg

„Франция изтегля хората си от Сирия”, „Пак арести след „забранени” арести в Москва”, „29-годишна изхвърли две деца на боклука”, „Палестинците напират за ООН”, „Наркогрупа произвеждала дрога в хотелски стаи по морето”, „Кървави боеве за брега”, „Кредиторите, недоволни от Гърция, отлагат поредния транш?”, „Над 7,5млн.лв. укрити данъци разкриха ревизори”, „Отвлякоха американец в Пакистан”.

Новини от kafene.net

„САЩ търсят общ фронт срещу Сирия”, „Тежка Ж.П. катастрофа в Полша”, „Съдилищата в Англия ще работят 24 часа”, „На ред са френските банки”, „Българите в чужбина не знаят за предстоящите избори”, „Костов: правителството прехвърли тежестта на кризата върху домакинствата”, „В китайски град откриха 22 фалшиви магазина на Apple”, „Нови мерки за икономии в Италия” и други.

Новини от novsport.com

„ФИФА решава днес бъдещето на Мораес”, „Чакаме българин номер 16 в ШЛ”, „Виляреал няма да има проблеми срещу Одензе”, „Янис Зику: “Не мога да забравя онзи пропуск в Клуж”, „ЦСКА дал списък с нежелани съдии”.

Новини от Dnes.bg

„Барселона прави шоу, отнесе Наполи с 5:0”, „Печелившо: Борисов - президент, Дянков - премиер”, „Кризата стопи броя на фирмите „rent a car” у нас”, „X Factor за народа, за нашата страна”, „Десет годишно дете изчезна в Дунав”.

                        II.            ОБЯВИ.

Категории:

1.      Работа - обяви за търсене и предлагане на работа.

1)      Търся работа.

2)      Свободни работни места.

2.      Квартири: стаи, апартаменти и къщи - обяви за даване на квартири под наем и продажба на жилища.

1)      Търся квартира.

2)      Търся съквартирант(-ка), (-и).

3)      Давам под наем.

3.      Услуги.

1)      Транспорт.

2)      Строителство, преместване и др.

3)      Недвижими имоти и превоз на стоки.

4)      Такси / финанси / и визови услуги.

5)      Пътувания, екскурзии.

6)      Здраве и красота.

7)      Забавление и музика.

8)      Образование, езикови курсове.

9)      Ремонти.

10)   Смесени.

4.      Неща за продаване.

1)      Телефони.

2)      Компютри.

3)      CD, DVD, игри и книги.

4)      Телевизори, DVD, камери.

5)      Коли, автомобили и други.

6)      Мебели.

7)      Билети.

8)      Дрехи и аксесоари.

9)      Детски и бебешки стоки.

10)   Имоти (къщи, апартаменти) за продаване.

11)   Спорт, свободно време и пътувания.

12)   Смесени стоки.

13)   Търся да купя.

5.      Запознанства - обяви за запознанства.

1)      Запознанства с цел приятелство.

2)      Срещи.

6.      Други.

1)      Подарявам.

2)      Разменям.

3)      Обяви от и за България.

                      III.            СТАТИИ.

Потребителите могат да публикуват статии в следните категории теми и подтеми:

1.      Визова, Правна - подтемите, които се разглеждат тук, са: Бизнес визи, Работни визи, Консултантски въпроси, Други, Визови услуги, Писма, Студентски визи, бригади, Натурализация, Имигрантски правила на UK, Инциденти, злополуки, правни взаимоотношения с работодатели и други.

2.      Финанси, Счетоводство - подтемите са: Банки, Жилищни кредити, Застраховки, Счетоводни, Ревюта, Други.

3.      Работа, Професии - публикациите са относно: Професии, Ревюта, Работи, Инструменти.

4.      Българско - разглежданите подтеми включват: Посолство, Българи извън Лондон, Българите по света, Български организации в UK, Други, Издирва се, Регион в България, BG Help, Заведения и магазини в UK, За България.

5.      Транспорт, Комуникации - със следното съдържание: Куриерски, Автомобили, Въздушен превоз, Телефони, Митници, Обществен транспорт, Автомобилен справочник ,Разни.

6.      Интернет, Компютри - включва: Компютри, Интернет, Дигитална фотография, Ревюта.

7.      Семейство, Дом - можем да намерим публикации по подтемите: Мама, Квартири, Други, Семейство, Детски кът, Кулинария.

8.      Образование, Наука - научаваме за: Образование, Изучаване на английски език, Справочници, Енциклопедия, Други.

9.      Литература, Изкуство - засягат се теми  по литература и изкуство.

10.  Кино, Музика, TV - запознава ни с всичко за: Кино, Домашно кино, Телевизия, Български телевизии, Музика, Радио, Медии, Обяви, Реклами, Ревюта филми, Ревюта музика.

11.  Пазаруване - можем да научим за: Съвети, Магазини, Продукти, Ревюта.

12.  Спорт, Туризъм - статиите обхващат всичко за: Спортове, Бойни изкуства.

13.  Хоби, Развлечения - забавни и развлекателни теми, включващи: Запознанства, Мероприятия, Музеи, Забележителности, Игри, Разни.

14.  Здраве, Красота, Мода - преглед на нови продукти и съвети за тяхното използване: Ревюта на козметични продукти и услуги, Модни ревюта.

15.  Разни - всевъзможни теми, които не влизат в горепосочените видове статии: FAQ, Религия, Спасете живот, Други.

                      IV.            ЗА ДЕЦАТА.

Детски сайт в BGHelp.co.uk - приказен свят. Създаден е детски портал, който ни прехвърля към различни UK сайтове, съдържащи детски онлайн игри и забавления.

                         V.            ЖИВОТ В UK.

В този раздел се публикува информация в следните категории теми и подтеми:

1.      Семейство - с подтеми: Раждане, Смяна на името, Съвместен живот, Сключване на брак, Прекратяване на съжителство или брак, Домашно насилие, Грижа за населението, Извършване на финансови дела за някого, Смърт, Погребения, Завещание, Правата на младежите от А до Я.

2.      Здраве, Здравеопазване - с подтеми: Лекар по обща медицина, Лечение, което може да не се предлага в NHS, Лекари консултанти, Майчинство, Спешни случаи, Болнични грижи, Съгласие за медицинско лечение, Право на смърт, Достъп до медицински и здравни досиета, Помощ за здравните разходи, NHS такси и хора от чужбина, Как да направим оплакване относно NHS, Всичко за NHS и местните служби.

3.      Жилище - с подтеми: Купуване на жилище, Ипотека, Продажба на жилище, Често срещани проблеми при покупка или продажба на жилище, Прекратяване на наем за жилище, Ремонти, Планиране и разрешение за планиране, Жилищни преустройства, Чести спорове със съседи, Антисоциално поведение.

4.      Образование - с подтеми: Начално училище, Наука, Училищен живот, Проблеми в училище, Помощ с разходите по обучението, Образователни възможности на 16 години, Образователни възможности на 18 години, Такси и финансово подпомагане на студенти, Кой би могъл да помогне?

5.      Наемане на работа - с подтеми: Права на назначения, Заплащане, Родителски права на назначения, Майчинство, Бащинство, Отсъствие от работа поради осиновяване, Гъвкаво работно време, Здраве и безопасност, Безпокойство и дискриминация, Професионални съюзи, Работа в неделя, Отправяне на жалба до работодател, Дисциплинарна процедура и уволнение, Упражняване на служебни права, Съкращение от работа, Самостоятелно наети, Помощ при намирането на работа.

6.      Съобщителни средства - с подтеми: Телефонни услуги за локални, Телефонни услуги за мобилни.

7.      Клиентски проблеми - с подтеми: Проблеми с нещо, което сте купили, Криминални престъпления и продажби на продукти, Какво можете да направите, ако продавач фалира,  Какво да направите, ако има проблем с нещата, които сте поръчали, Гаранции и договори за продажба, Период за размисъл и право да се откажеш, Покупки по интернет, телефон и пощата, Покупки от продавачи, посещаващи ви в дома, Покупка на продукти от търговци в чужбина, Частни разпродажби, Търгове, Пазенето на загубени, намерени и непотърсени продукти, Строители, Покупка на автомобили втора употреба, Застраховки, Алтернативни методи за разрешаване на диспути, Започване на диспути, Основни организации, които могат да ви помогнат с оплакване на клиенти.

8.      Пътуване и транспорт - с подтеми: Обществен транспорт, Транспортни варианти за хора с физическо увреждане, Пътуване, Застраховка, Почивка.

9.      Удобства - с подтеми: Газ, Електричество, Вода.

10.  Граждански права - с подтеми: Гласуване, Човешки права, Човешки права - дискриминация, Разследване и даване на мнение по жалби на граждани, Свобода на информацията, Защита на данните.

11.  Правна система - с подтеми: Легална система, Участие като съдебен заседател, Законодателни институции в Европейския съюз, Процедура за искове с малък материален интерес, Адвокати, Помощ при правните разходи, Персонална вреда, Възможности на полицията, Затворници.

12.  Националност и имиграция - с подтеми: Имиграционен контрол и националности. Кой може да помогне?

13.  Кредити и дългове - с подтеми: Данък „Доход”, Paye - получател на пари, Допълнителни служебни облаги, Самооблагане, Данък Доход и остатък, Кой може да помогне?, Вътрешни приходи, Данък съвет.

14.  Издръжка / парична помощ от фонд обществено осигуряване - с подтеми: Ползи и данъчен кредит, Данъчен кредит и детски данъчен кредит, Пенсионен кредит, Полза измама, Подаване на оплакване, Национално осигуряване, Кредит и дълг, Кредит, Основни съвети за справяне с дълговете, Получаване на паричен съвет, Съдия-изпълнители и дългове, Банки и изграждащи общества.

                    VI.            ДОКУМЕНТИ.

Съществуват общо 156 файла в 42 категории, от които вече са били сваляни 24 345 пъти. На разположение са формуляри за документи в следните категории:

1.      Визови и имиграционни - Форми от Home Office и други визови форми: Indefinite leave to remain, Други, British citizenship - Британско поданство, UK паспорт, Покани, ILR, Self Employment, Новите формуляри за българи.                  

2.      Образование - Документи за постъпване в училище, колеж или университет.


3.      Квартири.


4.     Авто-Мото - Онлайн форми за попълване.


5.     Писма от общ характер.

 

6.      Inland Revenue - Tax Office - Документи, които се издават от данъчни служби - Child Benefit, Self Assessment, Tax, Pension Schemes.


7.      Български документи - Документи за паспорти, Брачни свидетелства, Актове за раждане, Пълномощни, Декларации, Деца, Военна служби, Свидетелство за съдимост.


8.     България в ЕС - Имиграционни закони, важащи за българите от 01.01.2007 г.


9.     Бизнес - Companies House, HMRC.


10.                     Работа - Примерни документи, полезни при кандидатстване за работа. CVs, Мотивационни писма, Препоръки.


11.                     Финанси - Кредитни карти, Mortgages.

 

12.  Отдел за работа и пенсии - Форми, свързани с работа, пенсии и пенсионно осигуряване. Families and children, working age, Pensions and retirement, Disabled people and carers.

                   VII.            ФОРУМИ.

Форумите са основната форма на комуникация в уеб портала BGHelp.co.uk. Потребителите могат да общуват в следните категории форуми и под форуми:

1.     Топ 6 форуми.

1)      Общ форум - Ежедневен разговор, всичко „друго”.  Подфоруми: Търся българи наблизо, Event forum.

2)      Имиграция и право - Имиграционни въпроси, правни съвети, фирми за адвокатски услуги. Подфоруми: Помощи, Инциденти, злополуки, взаимоотношения с работодател и други, Seasonal agricultural workers scheme - SAWS, Au pair, Студенти,  Постоянно пребиваване, Британско поданство.

3)      Интернет и компютри - Всичко за PC маниаците, download на софтуер.

4)      Мама - Форум за настоящи и бъдещи майки, съвети, полезна информация. Под- форуми: FAQ, С мама на кафе, Майки, нека да се запознаем!, Полезни съвети за майки, Здравни съвети за бебета и деца, Рецепти за хранене, Анкети, Бъдещи майки, Пазаруване: продукти и оферти, Правна, Childcare, Да поздравим майките!

5)      Пари, Финанси, Счетоводство, Mortgages, Застраховки - Всичко за счетоводството, финансите, mortgage, застраховките. Как да се грижим за парите си? Кой може да ни помага?

6)      Новини - Последни новини от България и света, интересни истории и важни съобщения. Подфоруми: Топ новини, Новини от и за България, Новини от и за UK, Др
Гласувай:
2
01. анонимен - интернет распродажа сумок
17.10.2012 18:38
Доброго времени суток!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://all-cooll.ru/user/Spoivepamma/>кроссовки распродажа </a> guess бижутерия <a href=http://proshivka.axelnet.in/user/Enlibrerb/>медицинская бижутерия </a> вечерние платья одесса <a href=http://clegaloc.narod2.ru/>заготовки для бижутерии </a> детская одежда габби интернет магазин ... Всем пока рад был сообщить...
-====-
<a href=http://kamagra-now.blog.hr/>super Kamagra online </a> - lowest price on Kamagra online pharmacy :.get online Kamagra lowest price .:<a href=http://kamagra-now.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly 100mg world </a> - super Kamagra UK
цитирай
2. анонимен - купить стеллаж для обуви
18.10.2012 02:40
Привет Всем!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://warminers.ru/user/HagroardHem/>молодежная одежда каталог </a> майки женские <a href=http://worldteacher.ru/user/Zesdyeddy/>интернет магазин польской детской одежды </a> распродажи в кривом роге <a href=http://svelagolez.narod2.ru/>платье туника </a> женские куртки ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://kamagra-fedex.blog.hr/>Buying warning Kamagra </a> - Kamagra st : Kamagra 100mg Online Cheap Generic viagra : <a href=http://kamagra-now.blog.hr/>Kamagra england law legal </a> - Buy Kamagra Online from USA pharmacy
цитирай
3. анонимен - интернет магазин одежды лондон
19.10.2012 06:00
Доброго времени суток!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://goozle.ru/user/bockouribre/>блузка </a> стильная одежда для девушек <a href=http://www.airi.kz/user/Boryfottbut/>бесплатно скачать выкройки платьев </a> интернет магазин белорусской одежды люция <a href=http://dejavu.ua/>каталог интернет магазинов детской одежды </a> джинсы женские фото ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://buy-kamagra.blog.hr/>ajanta pharma Kamagra sales </a> - order Kamagra free mail shipping : where can I Buy Kamagra without a script : <a href=http://super-kamagra.blog.hr/>Kamagra deliver to UK Fed Ex overnight </a> - Kamagra Oral Jelly without prescription rapid heartbeat
цитирай
4. анонимен - немецкие интернет магазины одежды
19.10.2012 15:01
Как дела?У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://slovbiz.ru/forum/member.php?u=21826>бижутерия для волос </a> сумки интернет магазин недорого <a href=http://cux-russen.de/index.php?subaction=userinfo&user=Gaustososopay>кроссовки купить распродажа </a> интернет магазин итальянской одежды <a href=http://dejavu.ua/>купить недорого школьные сумки </a> смотреть колготки ... Успехов Вам!
.:::.
<a href=http://now-online-kamagra.blog.hr/>Kamagra pharmacy next day </a> - how to get Kamagra shipped c.o.d : where to Buy Kamagra Online now : <a href=http://now-online-kamagra.blog.hr/>Cheap Kamagra online UK Generic viagra </a> - maroc Kamagra
цитирай
5. анонимен - бижутерия купить онлайн
20.10.2012 00:10
Как дела?Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://pyku.net/user/Aparlorma/>интернет магазин одежды в гомеле </a> магазины для беременных <a href=http://yenot.ru/user/oraxexpeday/>где купить школьный рюкзак </a> обувь распродажа <a href=http://dejavu.ua/>распродажа пальто женское </a> модные джинсы мужские ... Удачи Всем!
.:::.
<a href=http://kamagra-wirkungsvolles.webstarts.com/>Kamagra Oral Jelly review canada online pharmacy </a> - delivery Online overnight Kamagra low cost Kamagra australia Kamagra Jelly info : Kamagra Oral Jelly 100mg check : <a href=http://now-kamagra-100mg.blog.hr/>viagra Kamagra coupons </a> - Cheap Generic overnight Kamagra online store
цитирай
6. анонимен - интернет магазин женской одежды киев
20.10.2012 02:53
Доброго времени суток!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://upfilm.net/user/Dratacettix/>свадебное платье для беременной купить </a> нижнее белье женское <a href=http://megaclip.ru/user/LaseNuReJeate/>сумки италия купить </a> белое платье слова <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>распродажа лето 2012 </a> интернет магазин платья ... Успехов Вам!
.:::.
<a href=http://cialis-tadalafil.webstarts.com/>Indian Kamagra </a> - viagra 100mg Kamagra tablets lowest price on Kamagra Cheap c.o.d. can i order Kamagra online : Cheap Kamagra medication : <a href=http://cialis-tadalafil.webstarts.com/>Buying Generic Kamagra Fedex delivery </a> - Generic Kamagra for sale Kamagra suppliers Southern England royal mail next day Kamagra pills
цитирай
7. анонимен - купить в интернет-магазине платье
20.10.2012 17:01
Уважаемые господа!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://strona.med-star.pl/Upload/member.php?action=profile&uid=16467>модная джинсовая одежда </a> магазин одежды украина <a href=http://uasdan.com/user/Easeftoff/>галстуки мужские купить </a> интернет магазины детской одежды европы <a href=http://dejavu.ua/>юбки </a> купить бижутерию оптом ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://kamagra-oral.blog.hr/>Kamagra on line pharmacy </a> - Cheap Kamagra in us : find Cheap Kamagra delivered c.o.d. Fedex : <a href=http://super-kamagra.blog.hr/>Kamagra tablets 100mg </a> - Buy Kamagra sildenafil
цитирай
8. анонимен - шаблон интернет магазина одежды
21.10.2012 01:51
Привет!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://prodaem24.ru/user/Wherwaxetrela/>интернет магазин одежды реплика </a> интернет магазины одежды <a href=http://upnasledov.narod2.ru/>распродажа 16 </a> дао бао интернет магазин одежды <a href=http://glvhuuphuoc.com/glv/user/enquinait/>где купить ремень </a> интернет магазин женских сумок ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://kamagra-uk.blog.hr/>Kamagra delivery </a> - Cheap Kamagra 495 : Kamagra Oral Jelly Europe ed : <a href=http://kamagra-now-online.blog.hr/>Oral Jelly 100mg australia Cheapest Kamagra </a> - Kamagra viagra Cheap
цитирай
9. анонимен - платье mp3
22.10.2012 08:19
Доброго времени суток!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://blitzstar.de/rybac/user/theorryfemhum/>интернет магазин одежды современной одежды </a> платье для гостей <a href=http://gost.fasadstroy-m.ru/user/CraxPernavant/>интернет магазин детской итальянской одежды </a> купить рюкзак для рыбалки <a href=http://www.olyx.ru/user/Queexydub/>платье 70 </a> бомбер кофта купить ... Удачи Всем!
-====-
<a href=http://kamagra-express-shipping.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly 100mg discount </a> - Kamagra safety :.super Kamagra affordable .:<a href=http://buy-no-prescription-kamagra.blog.hr/>Cheap Generic viagra Buy Kamagra 100mg </a> - Cheap Kamagra in canada
цитирай
10. анонимен - кожаные куртки мужские
31.10.2012 02:07
Уважаемые господа!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://www.triad.tu1.ru/index.php?subaction=userinfo&user=ImmogRalgom>до какого числа распродажа </a> свитер мужской <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#сумки-женские-распродажа»>сумки женские распродажа</a> турецкие платья купить <a href=http://hk.takemetogreatdeals.com/wp-content/plugins/zingiri-forum/mybb/member.php?action=profile&uid=54280>модная одежда украина </a> юбки ... Успехов Вам!
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://kamagra-paypal-online.blog.hr/>what is Kamagra Oral gel </a> - how does kamagra work : price of Kamagra from Canada : Discount for re 5 7 % <a href=http://kamagra-100mg-online.blog.hr/>Kamagra Jelly gel it up behind the curtains </a> - kamagra jelly info
цитирай
11. анонимен - детская одежда интернет магазин недорого
01.11.2012 02:49
Привет!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://vikrasotki.ru/user/NumsspeastNot/>где купить пиджак женский </a> известные бренды одежды <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#платья-2012-2013»>платья 2012 2013</a> интернет магазин одежды из белоруссии <a href=http://strona.med-star.pl/Upload/member.php?action=profile&uid=22059>adidas распродажа </a> купить майку ... Удачи Всем!
.:::.
Discount for Christmas a href=http://kamagra-wirkungsvolles.webstarts.com/>Kamagra wysylka </a> - Kamagra next day UK : Kamagra UK top 100 : Discount for re 5 7 % <a href=http://kamagra-oral.blog.hr/>site ebaycouk kamagra viagra sildenafil </a> - Cheap Kamagra prescriptions
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mirelamarieita9
Категория: Лични дневници
Прочетен: 55599
Постинги: 15
Коментари: 37
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Март, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031