Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2011 21:50 - Дневен журнал Vesti London
Автор: mirelamarieita9 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2563 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.09.2011 21:57


www.e-vesti.co.uk

Дневен журнал Vesti London е електронен онлайн вестник за българите в Лондон. AG Media London (медията, която се грижи и поддържа журнала) е млада, динамично развиваща се и различаваща се от останалите медии. Тя е от и за българите в Лондон.[1] Стреми се да покаже света такъв, какъвто е без политически окраски и пристрастия, през погледа на българите в Лондон. Тази електронна медия иска да е близо до мислите, чувствата и стремежите за добър живот на всеки имигрант, като разбира, че често се води борба за оцеляване, без гаранция за победа.

Дневният журнал Vesti London е ориентиран към младите хора, които лесно и бързо намират в нета всичко, което им трябва. Поставената цел е: Vesti London да е едно добро място за бърза и коректно поднесена информация и всеки да намери своята вест.

Журналът Vesti London отделя място за вестите от живота ни в Лондон - едно хубаво място за живот в нашата втора Родина, като нито за секунда не забравяме, че сме и си оставаме българи. Електронният вестник разчита на активното участие на потребителите на сайта в този двустранен процес, защото иска те да чувстват страниците на Vesti London като свой малък български оазис в космополитния Лондон.

Сайтът предоставя възможност да се направи абонамент, за да се получава бюлетин за последните новини от Лондон  и за българите в Лондон - в електронната поща, чрез RSS или въвеждане на имейл адрес. В сайта може да се рекламира, ако искате да информирате онлайн потребителите на журнала за това, което търсите или предлагате като стока и/или услуга.

В сайта на централно място до името на журнала се дава информация за времето в Лондон към момента на зареждането на страницата. Тази информация се обновява при всяко презареждане и обновяване на страницата или кликване, на която и да е категория или статия.

Електронният вестник Vesti London предоставя възможност да се прегледат всички стари публикации, групирани по месеци, и освен това, показва колко са били те за всеки един от месеците от началото на създаването на сайта  - месец юни, 2010 г.

Партньори на  AG Media London и в частност дневен журнал Vesti London са: Alex Development Ltd., Bulgarian Party, Calibre International, Dnes.co.uk, Maniata.net, Български Бизнес Клуб, Днес И Утре, Спорът Е Живот, Цъкни и други.

Най-отгоре на страницата на сайта има движеща се информационна лента, която показва заглавията на някои спортни публикации - Current Feed Content. Заглавията включени в тази лента в един определен момент са: „Бащата на играч от Валенсия почина след гол на сина си”, „Goal.com: Вагнер ще напусне Арсенал след края на сезона”, „Конте: „Бъдете предпазливи, започваме от нулата”, „По 100 литра бира за гол”, „Пиронкова на един мач от битка с номер 1 в Света”.

Отделени са Актуалните новини от България и Света. По този начин потребителите на Vesti London бързо и лесно могат да се запознаят с най-важните събития, които преминават през световния информационен поток. Новините в това поле се обновяват непрекъснато, като биват филтрирани от екипа на сайта т.е. избират се едни от най-интересните и водещи събития до момента. Актуалните новините от България и Света в един определен момент изглеждаха така: „МВР не е усвоило 3,5 млн. лв. дарения през миналата година, показва ОТИД на Сметната…”, „Открива се ловният сезон,  над 3 500 новоприети ловци ще обстрелват дивеч”, „Нов кръвен тест разкрива пола на бебето от самото начало на бременността.”, „Фото-галерия: 50 години от издигането на берлинската стена”, „Открива се ловният сезон”.

Категориите, които съществуват в електронния вестник Vesti London, са:

„Новините за Българите в Лондон” - тази категория е за новините от Обединеното Кралство и България, които пряко или косвено имат значение за българската общност в Лондон. Ето някои заглавия, влизащи в тази категория: „Съвет към всички българи в UK от Българския бизнес клуб Лондон”, „Вие сте типичен българин, ако…”, „Пълен списък на документите за NIN интервю”, „С какви пари да дойда от България в Лондон?”, „News of the World”: Българин продава секс-рубини във Великобритания”.

„Всичко за красотата и жените” - е категорията, съдържаща съвети за това, как да се съхраним свежи и добре изглеждащи за възможно най-дълго време. Заглавия, които можем да видим в тази категория са: „Теглото зависи и от характера”, „Яжте по-малко чинии, за да отслабнете”, „9 стъпки към дълголетието”, „Грим заместители”, „Август е за разтоварване, леки храни и влизане във форма”.

„Новини от България” - категорията ни запознава с основните новини от Родината. Някои от заглавията са: „Безплатни прегледи за ХИВ по Черноморието”, „Столичани не искат паметника пред НДК”, „Wikileaks: Най-търсените престъпници на България, които никой не търси”, „1,5 милиона са ромите в България”, „Няма да изгубим нито евро заради САЩ, уверен е Борисов”.

„Бизнес новини от България и Света” - в категорията се представят новини от света на бизнеса. Четем заглавията: „Война по улиците на Лондон”, „В Япония правят дубликат на Токио”, „Европейските лидери играят тенис, докато пазарите се сриват”, „Фондовите пазари навлязоха отново в бурно море”, „JP Morgan: 2 500 долара за тройунция  злато до края на 2011 г.”.

„Из света на колите” - е категория, в която се информира за новостите и въведенията при транспортните средства. Виждаме следните заглавия: „Aston Martin DBS”, „Ferrari от бъдещето”, „Lexus LF-A Roadster”, „Bentley обмисля луксозен джип”, „Mercedes SL R230FL Black Edition”.

„Криминални, скандални и корупционни новини от подземния свят, факти и интересни анализи” - е категорията, в която се публикуват новини свързани с престъпността и подземния свят. Срещаме впечатляващи заглавия: „Нов вид дрога убива младежи в София”, „Крадец намушка служител в бензиностанция”, „Застреляха собственик на заложни къщи в София”, „Арестуваха американец, отвлякъл лебед”, „Съдът в Италия наказа двойка за секс на обществено място”.

„Култура” - категорията включва всичко, което се случва в света на изкуството. Четем заглавия като: „Голямата любов на Хемингуей разказва за живота му”, „Христо Гърбов ще става министър”, „Новата „Планета на маймуните” начело на бокс офиса”, „Paramount Pictures с над $2 милиарда приходи за 2011 г.”, „Да рисуваш по книгите”.

„Мода за всички” - е категория, в която се отразява всичко ново, актуално и модно. Представят се любопитни заглавия: „Започва филмовия фестивал „Любовта е лудост””, „Maserati, създаден от жена - стилно изящество”, „Metallica планират турне с Лу Рийд”, „Откриха диамантна планета”, „Най-влиятелните жени в света”.

„Интересни и любопитни новини на всякаква тема” - е категория за забавни истории на всевъзможни теми. Заглавията са разнообразни: „Принц Чарлз завижда на сина си Уилям”, „Кметът на Банско откъсна гъба гигант”, „Лейди Гага играе Ейми Уайнхаус във филм?”, „6 съставки за успешен брак”, „Наоми Кембъл се сгоди тайно”.

„Клюки, скандали и новини от шоубизнеса” - категорията ни запознава с любопитни подробности отнасящи се до личния живот на известни личности у нас и по света. В тази категория има заглавия като: „Полицаи привикаха Мишо Шамара на разпит”, „Силиконови цици гърмяха в самолет за Варна”, „Малката Харпър Бекъм се гушка в татко”, „Йоанна помага на деца аутисти”, „Райна се изфука с гръцките си преживявания”, „Обама празнува рожден ден, пеят за светлите му дни”.

„Всичко за новите технологии” - категорията е за нововъведения в съвременните технологии и постижения в различните области на научното познание. Четем следните заглавия: „Пояс от антиматерия обгръща Земята”, „Най-известният робот идва в Слънчев бряг”, „Откриха течна вода на Марс”, „НАСА започва мисия за изследване на Юпитер”, „Япония създаде сферичен безпилотен самолет”.

„Последни новини от Лондонското Сити” - информираме се за нещата, които се случват на една ръка разстояние от нас. Заглавията са свързани изцяло с живота в Лондон: „Бунтове в Англия”, „Британците предпочитат да имат дъщери”, „British Gas вдига цените с до 18%”, „Над 100 арестувани през втората нощ на безредиците”, „Италианска сервитьорка отказа да обслужи Дайвид Камерън”.

„Начин на живо” - тази категория ни разказва за високия, но понякога и пагубен стил на живот на световно известни личности. Заглавията са интересни и любопитни: „Работата в офиса е вредна за мозъка”, „Най-желаните мъже за секс”, „Вечната оптимистка Джей Ло”, „66-годишната Хелън Мирън е с най-поддържано тяло”, „Хари Потър се жени”, „София Копола минава под венчило на 27 август”.

„Новини за всичко, което се случва в киното по света” - категорията ни информира за премиерите на новите филми и промените, които можем да очакваме в приказния свят на киното. Заглавия, свързани с настоящи и предстоящи събития в света на киното, са: „Ей Би Си” се развежда с „Отчаяни съпруги””, „Новият Спайдърмен е чернокож с латино корени”, „Показаха новия Супермен”, „Руши Видинлиев - доносник и конспиратор в нов БГ филм”, „И Чък Норис идва в България”.

„Новото в света на музиката” - в категорията се отразява всичко, което се  случва на големите музикални сцени, промените в музикалните класации и плановете на световно известни музиканти за реализация на нови проекти в музикалната индустрия. Заглавията, които четем в категорията, са: „Съдят Лейди Гага за плагиатство”, „Супер групата на Джагър вади албум”, „U2 приключиха рекордното си супер турне”, „И Jeff Scott Soto ще се вихри на Spirits of Burgas”, „Ейми Уайнхаус промени британските чартове посмъртно”.

„Актуална информация за кралското семейство във Великобритания” - ако искаме да знаем какво правят и какво се случва в живота на височайшите особи, можем да кликнем на тази категория. Заглавията в категорията не са винаги сухи и скучни, както бихме предположели: „Принц Хари иска да лети в космоса”, „Бъкингам показва тоалета на Кейт”, „Елизабет Втора е сред най-влиятелните пенсионери на Острова”, „Принцесата на Монако Чарлийн е „много щастлива”, заяви брат й”, „Бляскава вечеря за принц Уилям и Катрин в Холивуд”.

„Интересни статии за интимното” - това не е шега! - а категорията за информация и забавни истории по отношение на сексуалния живот за тези, които искат да научат нещо повече за изкуството за съблазняване и задоволяване. Категорията се отличава с директни и незабулени заглавия, каквито са и самите текстове: „По кое време правим секс”, „Тайните секси сигнали”, „Какъв ще е сексът с Него … според фигурата му?”, „Любовните скандали удължават живота на мъжете”, „Мъжкарите се завръщат”.

„Актуална спортна информация от страната и света” - всичко за спортните изяви, постижения и резултати. Четем заглавия като: „Националите с нов капитан”, „Стартът на Премиършип под въпрос заради безредиците”, „Георги Младенов пое Берое”, „Атлетико Мадрид привлече Арда Туран”, „Ивелин Попов с капитанска лента срещу Беларус”.

„Полезна информация за световни пътнически дестинации” - ако искаме да пътуваме и ни трябват интересни идеи, информацията в категорията ще ни бъде полезна. Заглавията могат да бъдат съблазнителни, екзотични и информационни: „Рекламен уикенд, Созопол”, „Топ 10 - най-странни места на планетата”, „Андалусия - фиеста без край”, „Интересни факти за Карибите”, „Сред екзотиката на Дубай”.

„Новини от Света” - представят се новините от света, които са от различно естество и не могат да се причислят към никоя друга категория. Заглавията разказват за случващите се неща по всяка точка на света: „33-арестувани в бразилско министерство заради корупция”, „Манчестър преживя най-тежките безредици от 30 години”, „21 пакистански бунтовници, убити от американски безпилотен самолет”, „Ограничават достъпа на медиите до процеса срещу Тимошенко”, „770 арестувани на Острова след четири нощи на бунтове”, „12-ти арестуван за скандала с News of the World”.

„Новото в You Tube” - прави връзка с интересни предложения от този сайт. Предлагат се директни линкове до определени видеоклипове и някои публикации, например: „You Tube блокира официалния канал на Лейди Гага”.



[1] www.e-vesti.co.uk




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mirelamarieita9
Категория: Лични дневници
Прочетен: 80551
Постинги: 15
Коментари: 37
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930